Vinteraktiviteter

Her er et lite utvalg av hvilke aktiviteter Oppdal kan tilby i vintersesongen

Alpint

alpint-skifer-hotel-oppdal-norge

Oppdal Skisenter er i år rangert blant Norges 6 beste skidestinasjoner i Dagens Næringsliv. Med Norges største alpine skiområde er dette en vesentlig del av bygdas vintertilbud.  Her har du mulighet til å leie ski og utstyr eller din egen skiguide.  Skiinstruktørene tilpasser trening for både liten og stor.

Langrenn

Det finnes et fantastisk løypenett for de som ønsker å benytte langrennski. Det finnes sentrumsnære rundløyper og løyper som starter ved skiheisene og går videre ut i løypenettet mot Trollheimen. Status for preparerte løyper finner du her. Det finnes mange aktører i Oppdal som tilbyr guidede fjellturer.

Truger

Turkompaniet tar deg med direkte fra hotellet og ut i terrenget.  Med truger, fakler og servering av varm drikke er du sikret en herlig vinteraktivitet.

Curling

Curling er en populær aktivitet om man ønsker å finne på noe sosialt og morsomt. Oppdal har egen curlinghall og Oppdal Curlingklubb er landets mest aktive klubb med tilbud for både ung og gammel,og ikke minst et populært tilbud til de som ønsker å prøve curling sammen med venner eller kollegaer. Åpent fra september til etter påske.

Ut på tur med turapp Oppdal

Turapp Oppdal er en turplanlegger og et turverktøy.  Her finner du gode turforslag for alle sesonger.  Last ned mobilapplikasjonen og bruk dette som ditt turverktøy.

VinterCamp

Oppdal camp arrangerer camp for alle frikjørere, barn, ungdom og voksne i park eller offpiste.  Siden oppstart i 2011 er Oppdal camp blitt Norges største camparrangør innen sin kategori. 

Isfiske med egen guide

Oppdal Safari tar deg med til de gode fiskevannene enten på ski eller truger.  Kombinert med muligheten til å fange fin røye eller ørret kan dette bli en aktivitet du sent vil glemme.

AfterSki

Oppdal er vel kjent for heftige afterski og vi kan anbefale Låven Afterski,  Loftet afterski eller Carving Cafe. 

Isklatring

Et av verdens beste isklatreområder ligger på begge sider av elva Driva fra Kongsvoll i Oppdal til Sunndalsøra.  Her finner du klatreruter for nybegynnere og de aller beste.  I boka "isklatrefører for Oppdal og Sunndal", utgitt av VPG er flere av turene i dette området beskrevet.  Isklatreutstyr leier du hos VPG.

Galleri Mali

Midt i Oppdal sentrum finner du et sjarmerende galleri hvor kunstneren Mali Annette Hoel Witsø jobber og har utstilling. Hun lager akrylmaleriet med karakteristiske skikkelser, strektegning i tusj/penn og akvarell med treffende sitater. Kunstneren jobber selv i studioet.

Minera Velvære

 Skifer Hotel er et moderne hotell i Oppdal. Hotellet vårt har en imøtekommende og vennlig atmosfære bare 5 minutter fra skibakkene ved Oppdal Ski resort.

Etter en opplevelsesrik dag i Oppdal, kan man legge turen innom Skifer Hotel. I Hotellets 3. etasje finner man Minera Velvære. Her kan man nyte opplevelsesdusj, fotbad, badstue med en fantastisk utsikt over alpinbakkene. Minera Velvære tilbyr et stort utvalg av SPA-behandlinger. Her må time forhåndsbestilles.

After Skifer

I vår lobby kan man nyte en lett måltid, noe leskende i glasset gjerne ledsaget av god musikk.

Skifer Hotel Restaurant

I restauranten på Skifer Hotel kan man velge smakfulle retter produsert av friske råvarer fra distriktet fra hotellets à la carte meny. Vår egen vinkelner og restaurantsjef er behjelpelig med det rette vinvalget.