Sommeraktiviteter

 

Ut på vandring med turapp oppdal

Turapp Oppdal er en turplanlegger og et turverktøy.  Her finner du gode turforslag for alle sesonger.  Last ned mobilapplikasjonen og bruk dette som ditt turverktøy.

Barnas naturverden

Turglede til barna.  En kort biltur fra Oppdal, i vår nabokommune Rennebu, ligger Barnas Naturverden.  Fjellområdet heter Ramsfjell og dette er et flott turområde året rundt.  I området er det bygd tre sælehus som det er oppmerkede turstier mellom.  Gode fiskemuligheter i over 50 fjellvann, samt flere elver og bekker.  Barnas Naturverden er en del av Trondhjems Turistforening.

Sykling i oppdal

Oppdal er et eldorado for stisykling.  Boka "Stisykkelfører for Oppdal og omegn", utgitt av VPG, er en veiviser til Norges flotteste terrengsykkelområder.  Boka beskriver 56 ulike stier med et vidt spenn av teknisk vansklighetsgrad, lengde og høydeforskjell.  Flere gode forslag til sykkelturer finner du her.

Gondolen

Ta en luftig tur opp til toppen av Hovden! Dette passer for alle som tør! Gondolen tar også rullestolbrukere, barnevogner, sykler, hunder… På toppen finner du fremst av alt en fantastisk utsikt over bygda og Trollheimen. Det er tilrettelagt gangsti for rullestolbrukere og barnevogner. Her kan du kjøpe deg mat og drikke på topprestauranten og nyte den flotte utsikten i ly for vær og vind! Om du ønsker det kan du gå veien langs fjellsiden ned igjen. Les mer om gondolen i Oppdal. 
Passer for individuelle og grupper.

Rafting

Opplev Oppdal tar med små og store grupper på elva Driva, og har daglige avganger for normalturer fom. 1. juni tom. 20. august. Total lengde på turen er 14 km., og varer ca 3 timer. Aldersgrense er 15/16 år, og det kreves svømmeferdigheter og normal god helse. Det finnes også barne – og familieturer hvor aldersgrensen er 5 år i følge med voksen. Les mer om rafting.
Passer for store og små grupper/familier

I tillegg leverer Opplev Oppdal aktiviteter som juving, Zipline og utfordinger i Villmarksleiren.

Viewpoint snøhetta

Utkikkspaviljongen på Tverrfjellet har en fantastisk utsikt mot Snøhetta-massivet.  Fra parkeringsplassen på Hjerkinn er det ca 1,5 km å gå langes en opparbeidet vei.  Paviljongen er tegnet av arkitetkfirmaet Snøhetta og det har blitt en arkitektonisk perleViewpoint Snøhetta er et initiativ fra Norsk Villreinsenter Nord på Hjerkinn og er åpent fra juni til ut oktober.

Fiske

Oppdal har ca. 115 vatn hvor det er muligheter for fritidsfiske. I de fleste vatna finnes ørret og/eller røye. I tillegg kommer en rekke elver/bekker. De øvre delene av laks- og sjøørettelva Driva ligger i kommunen. Sportsforretninger og bensinstasjoner selger fiskekort.  Les mer om sportsfiske på sidene til Oppdal Bygdealmenning.

Golf

Oppdal golfbane ligger i vakre omgivelser i Fritidsparken. Banen har 9 hull, men ble i 2001 slopet om til 18 hull ved at hvert hull spilles fra 2 ulike tee-steder. Banen er bygget rundt elva Ålma som må krysses 4 ganger, og kommer i spill på i alt 6 av de 9 hullene. 

Enern Oppdal

Enern Oppdal arrangerer 5 arrangement i året.  Skienern, Randoenern, Sykkelenern, Fjellenern og Fjellmaraton.  Alle er breddearrangement, som passer både for elite og mosjonister. Skap minner sammen med dem du liker.  Enern er for deg, meg og alle vi kjenner.

Elg på tunet

Grøtte gård i Rennebu tilbyr en opplevelse du sent vil glemme.  Her treffer du elgene Birgitte og Harald som er sosialisert helt fra fødselen.  Mating av elgene er en av aktivitetene publikum kan være med på.  En fantastisk opplevelse for hele familien.

Elgsafari

Opplev skogens konge i sitt rette element.  Oppdal Safari tar deg med på elgsafari. En kveldsaktivitet som passer for alle, hver onsdag og fredag i perioden juni til august. Aktiviteten kan du bestille hos oss.

Utleie av kano

Oppdal Safari leier ut kanoer med nødvendig utstyr.  Oppdal har flere vatn som egner seg til hyggelige kanoturer.

Moskussafari

På Dovrefjell kan du oppleve moskus i sitt rette element.  Dyrene er sjelden langt unna og det er store sjanser for å få øye på urtidsdyret.  Guidede turer med Oppdal Safari starter i juni og har daglige avganger kl. 10.00 hver dag fra Oppdal stasjon.

Oppdal kulturhus

Oppdal kulturhus ligger midt i sentrum og innholder kino, badeland, bibliotek, galleri og scene for kulturelle arrangement.   Dette er bygdas storstue hvor det myldrer av aktivitet året rundt.  Du finner også en koselig kafè hvor du får servert lokal bakst til kaffen.

Oppdalsmuseet

10 minutters gange fra Oppdal sentrum finner du denne perlen av et museum.  Her finner du sanselige opplevelser knyttet til oppdalingenes historie de siste tre hundre år.  Over 30 bygninger og 5000 gjenstander tar deg med i en historisk reise du sent glemmer.  Oppdalsmuseet er åpent for publikum hver tirsdag, torsdag og søndag i sommermånedene.

Pilgrimsleden

Pilgrimsvegene til Nidaros har fått status som Europeisk kulturveg på lik linje med vegene til Santiago de Compostela.  I Oppdal strekker pilgrimsleden seg fra Dovrefjell i sør til kommunegrensa mot Rennebu i nord, en 70 km lang vandringsled gjennom fasinerende kulturlandskap, trange daler og åpne landskap. Refugium - ved Ryphusan i Vinstradalen er et seterfjøs ombygd til et pilgrimsherberge med 8-10 sengeplasser og muligheter for oppvarming og enkel matlaging.  Les mer om Pilgrimsleden.