Viewpoint SNØHETTA

"Viewpoint SNØHETTA", utkikkspaviljongen på Tverrfjellet,  har åpnet sommersesongen.
Bygget, på 75 kvadratmeter, har en fantastisk utsikt mot Snøhetta-massivet. Fra parkeringsplassen på Hjerkinn er det ca 1,5 km å gå langs en opparbeidet vei, som også kan kjøres med rullestol.

Foto: Sven-Erik Knoff | www.fotoknoff.no

Bygget er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta, og det har blitt en arkitektonisk perle som er belønnet med flere internasjonale arkitektpriser. Den første kom under Arkitekturmässan i Göteborg høsten 2011. Noen uker senere ble bygningen kåret til det fineste "utstillingsbygget" under World Architecture Festival i Barcelona. "Viewpoint Snøhetta" i 2012 kåret til "Årets bygg" av nettstedet Arch Daily i kategorien kultur. Over 65.000 av nettstedets lesere deltok i avstemningen!

Utsiktspaviljongen er et initiativ fra Norsk Villreinsenter Nord på Hjerkinn. Det nyskapende bygget er oppført i tre, stål og glass på toppen av Tverrfjellet, 1220 m.o.h. Arkitektfirmaet Snøhetta er kjent for prestisjebygg som biblioteket i Alexandria, operabygget i Bjørvika, og de vant også den prestisjetunge konkurransen om å få designe inngangsportalen til 11. september-museet på Ground Zero i New York.

Viewpoint Snøhetta har åpent ut oktober.

Kilde: oppdal.com

Moskussafari fra Oppdal 2017

Dovrefjell Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan se den imponerende moskusen. Bli med på en guidet tur for å se moskus og fantastisk natur i Dovrefjell Nasjonalpark. Opplev moskusen i sitt rette element, med erfarne guider som ivaretar både dine og dyrenes ønsker. Vi kan nesten garantere at du får oppleve moskus på nært hold og få mulighet til å forevige et møte med det majestetiske urdyret på opp mot 400 kilo i de unike omgivelsene på Dovrefjell. Flotte motiver og minner å legge inn i albumet hjemme. 

Har du noensinne sett en stor brun stein røre på seg? Sannsynligvis ikke, men det er slik det første møte med moskusen ofte fortoner seg. Det store og fredelige dyret, som er i familie med geit, blender perfekt med omgivelsene og det er først når den rører på seg at man skjønner det at det er moskusen man ser. Moskusen er holdt for å være et fredelig dyr, men det er klokt å holde seg på god avstand. 

Ofte møter vi også reinsdyrflokker og fjellryper i løpet av turen. Guidene er kunnskapsrike og tar dere med på en tur gjennom plante- og dyrelivet i nasjonalparken, som preges av spesielle bergarter og botaniske perler. 

En fantastisk og unik naturopplevelse som passer for alle!

Passer for:

Turen går i fint turterreng og er ikke spesielt krevende. Passer for de aller fleste som er vant til å gå tur.

Sesong:

Daglige turer i sommersesongen.
Utenom denne perioden tar vi grupper på forespørsler.
Privatguide kan leies hele året.

Varighet:

Ca 5-7 timer fra oppmøte. Rastepause med kaffeservering. NB! Ta med nistepakke.

Bekledning/utstyr:

Gode og solide sko. Vindtett jakke og gjerne en sekk med ekstra klær. Dette er en fjelltur hvor været kan skifte fort!

Oppmøte:

Oppdal jernbanestasjon kl. 10.00. Deltakerne må stille med egen bil for transporten (deltakere som ikke disponerer egen bil må ta kontakt med oss i forkant av turen).

Faste turer 2017:

11 Jun 2017 - 13 aug 2017/ 10:00 - 17:00  
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag

14 aug 2017 - 31 aug 2017  / 10:00 - 17:00
Tirsdag, torsdag, lørdag, søndag

Pris:

Pris voksen kr 425,-
Pris barn (under 15 år) kr 300,-

Leverandør

Oppdal Safari
Adresse: O. Skasliens veg 10, 7340 Oppdal
E-post: safari@1q.no
Nettsted: www.moskussafari.no
Telefon: (+47) 98 69 32 00

I Oppdal har vi mange store fjellvann som passer godt for padling. Padle Ångardsvatnet eller Dalsvatnet og ta en matpause ved hyggelig gapahuk, eller naturskjønne Gjevilvatnet med den kritthvite sandstranda Rauøra som innbyr til en rastepause.
Vi tilbyr kanoer av svært høy kvalitet. Båtene vi leier ut er meget stabile og lettpadlet. De egner seg derfor godt til aktiviteter som familieturer, fisketurer og utflukter. Vi har kanoer for 2 personer, 3 personer og 2 voksne + 1 barn og 2 voksne + 2 barn.
Alle i kano må bruke vest. Vester og årer er inkludert i kanoleien. 

Betingelser og sikkerhet

Når du leier kano, er det du selv som har ansvaret for utstyr og sikkerhet. Vi forventer å få tilbake utstyret i samme stand som ved avhenting. Vi forventer også at du som leietaker har de nødvendige ferdigheter for å benytte utstyret. Vi anbefaler alltid å bruke vester ved padling. Vi har gode padlevester som følger med ved utleie. 
Enkelt kart med flere turforslag får dere ved kanoleie.

Bekledning/utstyr

Savannah as/Oppdal Safari leier ut kanoer av svært høy kvalitet. Båtene vi leier ut er meget stabile og lettpadlet.

Oppmøte

O.Skasliens vei 1, 7340 Oppdal

Passer for

De egner seg derfor godt til aktiviteter som familieturer, fisketurer og utflukter. Vi har kanoer for 2 personer, 3 personer og 2 voksne + 1 barn og 2 voksne + 2 barn.

Pris

NOK 425 pr kano pr dag inkludert vester og årer.

Sesong

Mai-November

Varighet

Dagsleie

Leverandør

Oppdal Safari
Adresse: O. Skasliens veg 10, 7340 Oppdal
E-post: safari@1q.no
Nettsted: www.moskussafari.no
Telefon: (+47) 98 69 32 00