Back to All Events

Randoenern 13. april 2019

Er du glad i topptur? Da er Randoenern noe for deg!

Hold av datoen 13.april 2019!

Randoenern er et arrangement for både aktive og trimmere, på lik linje som våre øvrige arrangement. Dette er relativt nyskapende i nasjonal sammenheng, da de fleste av denne typen renn for det meste blir arrangert kun for eliten. Oppdal har et meget godt utgangspunkt for et slikt renn, og randonee er en skigren som har hatt betydelig økning i Norge de siste årene. Med oss på arrangørsida har vi Oppdal Klatre- og Fjellsportklubb. Klubben består av en stødig gjeng med meget god kompetanse innen toppturer, med bred nasjonal og internasjonal erfaring. Og deres største krav til et slikt renn er at det skal gå i skredsikre områder.

5 Fjell AKTIV/NSF Norgescup

Løypa er på ca 15 km/ca 1900 høydemeter, og starter ved Haugen Gård (Vognill). Den er merket med et antall markeringspunkter som skal passeres på foreskrevet måte. Første topp som skal nås, er Stensemsbruna på 1200 moh. Så er det av med fellene for å renne ned til Sprænbekken. På igjen med feller, og opp til Vålåstadhåmmåren på ca 1200 moh. Nå går turen nedover igjen, og vi kommer til Negardssetra. Neste tur oppover med feller går til Ørsnipen, 1325 moh. Dette er den delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Nest siste topp er Prestauran 1260 moh, før siste topp som er Hovden på ”bare” 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Følg Bjerkeveien og Auneveien ned til mål ved VPG.

Foto: enern.com

Foto: enern.com

3 Fjell AKTIV

Løypa er på 10 km/ca 1200 høydemeter, og starter ved Haugset. Her går det oppover mot Ørsnipen, 1325 moh. Dette er den delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Siste topp er Skjørstadhovden (Hovden) på ”bare” 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Denne løypa er lik 5 Fjell, med unntak av Stensemsbruna og Prestauran (Ådalen). Den kalles 3 Fjell, men en skal kun av/på med fellene to ganger. Mål i sentrum, følg Bjerkeveien og Auneveien ned til mål ved VPG. Det er forøvrig valgfritt om en vil kjøre ned “veien” fra Hovden, eller kjøre ned hovedtraseen ned Storstugguløypa.

1 Fjell Trimklasse

Løypa er på ca 3 km/ca 280 høydemeter, og starter i bekkdalen like ved heishuset i Ådalen. Løypa er lik siste del av de to andre løypene. Løypa går opp til Hovden, og ned igjen via “Storstugguløypa”, eller en kan ta tansportløypa som følger veien ned igjen til Hovden. Dette er valgfritt for trimklassen. Mål i sentrum utenfor VPG. Vi anbefaler ski med stålkant også for denne klassen. Et alternativ kan være å gå på føttene opp, for så å ta på slalomskiene på toppen. Alternativt langrennski opp, og slalomski ned.

På dette rennet skal alle deltakere bære ryggsekk som skal inneholde mat, drikke og ekstra klær! Her er det ingen servering å få underveis, og som alle vet, så kan fjellet være lunefullt og plutselig slå om fra strålende solskinn til skikkelig snøvær. En må derfor være godt forberedt med gode fjellklær. Det anbefales også å bruke ryggsekk som har stropper til festing av ski. Vi minner om at fjellvettreglene ligger til grunn for å delta også på dette rennet, selv om det står en arrangør bak.

Fordi om navnet har randonee i seg, så er det ikke dermed sagt at deltakerne må ha randoneutstyr. Fjellski med stålkant går også fint. Og husk skifeller – for oppover går det! Denne typen skirenn har innlagte partier med bart terreng, så her må man ta av seg skiene og bære de med seg til man når snøen igjen. Hjelm er også påbudt. Se ellers “reglement”.

Den endelig løypa vil bli satt med hensyn til snø – og værforhold.

Earlier Event: April 2
Quizturnering Skiferterassen 2019
Later Event: April 7
Happy Teater - Here we go again!