Back to All Events

FAMILIEGREIER - Dora Thorhallsdottir

Dora Thorhallsdottir er tilbake med en splitter ny forestilling etter braksuksessen med den kritikerroste "Dora Thorhallsdottir - det var ikke sånn det skulle bli".

170202-dora_facebook_1200x628.jpg

Forestillingen sikret henne også en nominasjon til Komiprisen - Årets Stand up Komiker".

Før het det slektstre, nå ligner det mer og mer på en busk. Det som før var ryddige og kjedelige A4-familier er blitt en salig blanding av mine barn, dine barn, eks-svigermor og den nye typen til bestefar. Så hva er egentlig en familie?

Hvordan blir en episode av "Hvem tror du at du er" om 100 år?  Hvorfor driver vi fremdeles på med så mange absurde tradisjoner og ritualer? Er det mulig å kommunisere med tenåringer?  Hvorfor blir det så mye krangling, drama og elefanter i rommet med personene som står oss nærmest?  Og hvis alle har det, hva er grunnen til at det er så vanskelig å snakke om .......familiegreier?

Dora Thorhallsdottir jobber som familieterapeut, foredragsholder og komiker.  

Dette sier Dora selv om forestillingen:  "Familiegreier holdes ofte hemmelig. Vi vil så gjerne gi uttrykk for at alt er på stell, i tro om at da liker folk deg bedre. Men så har det motsatt effekt enn det vi tror. Vi blir mer menneskelige når vi deler vår historie. Derfor trekker jeg inn ALT fra min familie, både det fine, men også alt det som er koko og uperfekt. For hvem har vel ikke en som drikker mye blant oss? Eller en annen i slekta som vi frykter skal klirre i glasset i et bryllup og si noe helt krise?  Hvem har vel ikke opplevd den anstrengte stemningen når "dette-snakker-vi-ikke-om" - temaet dukker opp? Og en svigerfamilie, der du sluker svære kameler og jatter med for å bevare husfreden?  Det er MYE å si om familier. Men ingen har utrolig nok laget et standup show om nettopp det. Jeg gleder meg enormt til å ga for meg om et tema jeg tror de aller fleste kan kjenne seg igjen i!"

Earlier Event: March 9
Vassendgutane tilbake i Oppdal!
Later Event: March 16
Odd Nordstoga med band