Back to All Events

En mann ved navn Ove - Riksteatret

  • Oppdal Kulturhus Inge Krokanns veg Oppdal, Sør-Trøndelag, 7340 Norway (map)

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.
Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.
Turnepremiere i Molde 1. februar 2017. Norgespremiere på Oslo Nye Teater, Centralteatret 10. november 2016. På turné med Riksteatret våren 2017.
På scenen:  Sven Nordin
Team:  Av Fredrik Backman. Dramatisert av Marie Persson Hedenius, Johan Rheborg og Emma Bucht. Oversatt av Nina M. Due. Regissør: Bjarni Thorsson. Scenograf og kostymedesigner: Finnur Arnar. Musikk: Frank Hall. 
Produsert av Thorsson Productions og Oslo Nye Teater. På turné med Riksteatret våren 2017.

Earlier Event: February 25
Hellbillies - 18 årsgrense Ståkonsert
Later Event: March 10
Trine Rein feats. Tony Carey