Back to All Events

INGEBJØRG BRATLAND

  • Oppdal Kulturhus Inge Krokanns veg 2 7340 Oppdal, Sør-Trøndelag Norway (map)

Ingebjørg Bratland har brukt store deler av 2015 til å forberede sitt nye album «Månesinn», som ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november.

Låten «Stjernene» og den nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og har markert Bratlands nye spennende musikalske retning som beveger seg fra folkemusikk mot pop.

Med den nye platen tar hun steget inn i toppsjiktet blant låtskrivere og tekstforfattere, og markerer en ny side av sitt store talent!

– Det er som vanlig stas med plateslipp, men denne gangen er det litt ekstra stas for min del. Jeg har nemlig skrevet ni av ti sanger på albumet selv, og det hadde jeg ikke trodd da jeg startet på plateprosjektet på nyåret, forteller Bratland. 

Det var ingen selvfølge at det skulle komme et album med egne låter fra Bratland i år. Vinje-bygdingen har ikke skrevet på flere år og lysten til å skrive har stadig uteblitt på tross av at hun hadde noe tekstmateriale liggende. Når det nye albumet sto for døren ble hun oppfordret til å forsøke å skrive igjen. – Jeg hadde vel mistet troen på at jeg egentlig er noe særlig til låtskriver. Jeg prøvde allikevel å skrive litt smått og tok med skissene til studio, sier Bratland. Platen er produsert av Espen Lind og Geir Hvidsten, og produsentene har vært et viktig ledd i prosessen mot ferdige låter, i følge Bratland selv. 

 Låtene beveger seg dypt inn i Bratland sitt hittil godt gjemte tekstunivers. – “Alt som varmar, alt som riv, alt som brenne i mitt liv” er starten på refrenget i låten “Stål”. Disse ordene beskriver i grunn essensen av hele plata. Det er det som varmer og det som river i mitt liv som jeg ville dele med dere denne gangen, forteller hun.

Søndag 10. april er hun på Oppdal, og her kan du sikre deg billetter.