Back to All Events

Rita og Ståle

EN AV NORGES MEST ALLSIDIGE DUOER

Duoen består av Rita Sørtømme og Ståle Søbye. De er samboere, og bor på Hundorp, midt i Gudbrandsdalen. Rita kommer opprinnelig fra Hovin i Trøndelag, og Ståle kommer fra Svatsum i Gausdal. Rita & Ståle startet opp i 2001, etter at begge hadde spilt i forskjellige orkestre, Ståle fra 1974, og Rita fra 1984, Dette vil si at de til sammen har over 60 år i bransjen.

Begge har vært Norgesmestre i gammeldans, og Ståle har en tredjeplass fra NM i danseband i 1990. Reportoaret består i hovedsak av country, men de spiller også gammeldans, Creedence, gamle svenske, norske og internasjonale slagere fra 50-tallet og fram til i dag.

Når de er ute på lokalet spiller Rita kassegitar, torader og synger. Ståle spiller el.gitarer, steelgitar, trekkspill og synger, samt at han behersker de fleste instrumenter slik at kompet fungerer som det skal. Det er uendelig mange timer som ligger bak for å få alt på plass, og med over 250 låter på reportoaret så er dette en ganske stor jobb.

Rita står for det meste av låtvalget, og sørger  også for at dette skal være dansbart, da det er hun som er den som kan å danse. De liker det meste av countrymusikk, men favorittene er nok de gamle gode låtene fra Merle Haggard, Willie Nelson, Waylon Jennings, Heather Myles m.fl. Her er det så mange gode artister at det går ikke å nevne alle…..

Sommeren 2011 ga de ut sin første ordinære CD, med 12 av disse gamle ”sviskene”, med plateslipp på Dansefestivalen i Sel, og denne er blitt veldig godt mottatt rundt omkring. I tillegg så spilte de på nyåret 2011 inn en låt på bestilling, ”Mølleswingen”, som skal promotere en ny danseplass på Dombås som heter Mølleplassen. Denne låten har nå vært med i flere radioprogrammer både i Norge og Sverige, og har til nå tre 1. plasser og en 2. plass på ”For swingende toppen”, samt en 2. plass på Norgetoppen i en svensk radiokanal.

Rita & Ståle spiller over det meste av Østlandet, og har oppdrag 2-3 helger i måneden. De spiller i alt fra små private lag til puber, dansefester og diverse festivaler. Spillingen er bare hobby, men den tar også det meste av fritiden da det stadig er nye utfordringer som dukker opp.

Earlier Event: November 19
Honningsvågrevyen - Ja takk, edle deler