Back to All Events

VIOLET ROAD

  • Oppdal Kulturhus Inge Krokanns veg 2 7340 Oppdal Norway (map)

Endelig kan vi ønske Violet Road velkommen til Oppdal Kulturhus! 

Nesten 2000 personer opplevde Violet Road under Nerskogskonserten i fjor høst, 14. oktober kan du oppleve de live i kulturhuset! Dørene åpner kl. 21.

Mange regner nå Violet Road som et av landets ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som "Can you hear the morning singing", "Burning up", "Face of the moon" og "Good girls", har de også feste grepet om platekjøperne. 

Det er lett å la seg rive med; Saksofon, mandolin, korpsintrumenter, korsang og heidundrende godt humør lar seg høre. Alt sammen i en herlig popmusikk-blanding. 
Der disse gutta dukker opp blir det fest, og det siste året har de blant annet dukket opp hos Lindmo, i  Senkveld, med den offisielle låten for NRKs TV-aksjon og som åpningsnummer for Idrettsgallaen.

Vinteren 2015 dro bandet til Ocean Sound på Giske for å spille inn nytt album. Med seg hadde de co-produsent Jonas Lie Theis, miksetekniker Christer Andre Cederberg – og noen selvpålagte regler: 

Vi spiller mange instrumenter, og har nok vært glad i å bruke disse veldig mye. Denne gangen ønsket vi å gjøre produksjonen strammere, og lagde et dogme: alt som spilles på en sang, må tåle å være skikkelig høyt i miksen. Hvis ikke må det bort! Målet var et mer minimalistisk, samtidig sterkere, uttrykk, med unisone temaer som kan synges med på – også når musikken er instrumental
— Kjetil Holmstad-Solberg - Vokalist

Første singel «We are the love» kom 4. September 2015. 

Å kalle denne eller resten av det albumet for minimalistisk, vil være å ta i. Fremdeles har musikken mange lag, men hvert av disse har fått bedre plass. Fortsatt er det mange ulike, til dels ganske sprikende, inspirasjonskilder å spore. Men et modent studioband trekker på sin femte langspiller konsekvent i samme retning. Storslagent i det ene øyeblikket – melankolsk, nært og sårt i det neste. Albumet har fått tittelen «In Town to Get You». Det er en god beskrivelse på hvordan tilværelsen for fem ulastelig antrukne nordlendinger har artet seg de siste årene: På en nærmest uendelig reise fra by til by, for å vinne stadig nytt publikum. 

Våren 2016 solgte de tusenvis av billetter på sin vei gjennom landet, og i høst skal bandet igjen ut å fange folket. Når Violet Road kommer til din by gjelder det å passe seg. Ellers blir du fort tatt, du også! 

Earlier Event: October 7
Fjell og fårikålfestivalen 2016
Later Event: October 19
Snåsamannens Sang